Aquarel - Japanse Kwee 1

Nicole Pluim Aquarel Japanse Kwee bloemen

Japanse Kwee 1

Titel: Japanse Kwee 1

Formaat papier: ongeveer 40×30 cm

Materiaal: aquarel op zuurvrij papier

Levering: Kan met lijst en passe partout geleverd worden. 

Prijs exclusief lijst: € 85,00. 

Prijs inclusief lijst en passe partout: vanaf 175,00* 

De prijs is afhankelijk van de gekozen lijst en kiezen we in overleg. 

Contact
Nicole Pluim
E-mail: nicolepluim@gmail.com

Inlijsten

Een aquarel komt goed tot zijn recht in een lijst met passe partout. Kies een pastelkleurige lijst als de tonen zacht zijn. Een werk met meer kleur mag harder van kleur zijn. 

Hang een aquarel nooit in het volle zonlicht, want dan verbleken de kleuren. 

Passe partou

Kleine afbeeldingen (tot 13×18) zijn mooi in een passe partout met bredere rand. Hoe groter het motief, hoe smaller de rand meestal kan worden. Het is mooi als de onderste rand wat breder is, omdat het werk dan ‘gedragen’ wordt. De breedte van de rand links, rechts en boven zijn even groot. 

Nat in nat

Het papier voor een aquarel maak ik bij het werken van ‘nat in nat’ vochtig. Het papier zet uit en ik plak het langs de randen vast, zodat het papier na het drogen vlak blijft. Ik schilder op het natte papier. De verf vloeit dan uit in onverwachte kleurgradaties, waarbij het wit van het papier zichtbaar blijft. Bij het werken van nat in nat zijn toeval en ervaring belangrijk. 

Nat op droog

Bij het werken van nat op droog werk ik op droog papier. Om te voorkomen dat het papier kreukelt, heb ik het papier eerst nat opgespannen en daarna laten drogen. Ik werk ik lagen van licht met weinig medium naar donker met steeds meer verf op de penseel. 

Delen mag! Graag zelfs.