Een nieuwsbrief voor ongeduldige mensen

Nicole Pluim inkttekeningen

Over verhalen, gedichten en inkttekeningen. Over een boek en een expositie.

In maart 2020 komt het boek van Martinus de Kam met illustraties van Nicole Pluim uit en de presentatie hiervan is in de bblthk in Wageningen. Tegelijkertijd is er een expositie met gedichten van Tinus en inkttekeningen van Nicole. Maar het duurt nog even voor het zover is, daarom hier wat informatie over onze voorbereidingen. Om je op de hoogte te houden.

De tekst en illustraties liggen bij de uitgever

Tinus en de corrector hebben inmiddels de tekst op taal- en stijlfouten geredigeerd, zodat de foutloze tekst nu bij de vormgever ligt. Daarnaast zijn de illustraties van Nicole besproken en twee weken geleden ontvangen door de redacteur, waarna de vormgever deze heeft gedigitaliseerd en geschikt gemaakt voor opname in het boek. Dat betekent dat de vormgever de volgende stap kan nemen in het creatieve proces, waarbij hij illustraties en tekst in de juiste verhoudingen in het boek opneemt. Tinus en ik wachten nu af, maar wat is de volgende stap?

Wacht niet tot het boek klaar is

‘Wacht niet met social media tot het boek klaar is, maar betrek het publiek bij het hele proces’ is een advies dat ik op meerdere websites tegenkom. Daarom heb ik mij gestort op het plaatsen van berichten op mijn website, om deze daarna te delen op Facebook. Bovendien heb ik mij verdiept in Instagram, wat volgens mijn dochter hét medium is om mijn pentekeningen op te promoten. Een ander advies dat ik tegenkom, is om mij te beperkten tot maximaal drie social mediakanalen, zodat het beheersbaar blijft. En daarom ben ik gestopt met Twitter, waar ik ook weinig feeling mee had, moet ik eerlijk zeggen. Tinus heeft zijn LinkedIn weer actief gemaakt, zo laat hij mij weten. Daarbij heeft hij een aantal oude contacten opgespoord en aangehaald.

Facebook? Instagram? E-mail?

Als ik mij zo verdiep in social media, ontdek ik dat mijn facebook-contacten hele andere personen zijn dan mijn mail-contacten. Daar schrik ik van, want ik realiseer mij ook dat mijn goede vrienden allang hun account bij facebook hebben verwijderd of nooit een facebook-account hebben gehad, laat staan een account bij Instagram, terwijl ik die hele goede vrienden toch echt wil laten weten wat ik aan het doen ben. Bovendien hebben die heel goede vrienden mij laten weten dat ze graag uitgenodigd worden als ik een expositie heb. Dus ook als ik voor een boek van Tinus de illustraties verzorg, lijkt mij.

Ik kan niet wachten

Dat betekent dat ik mijn mailcontacten moet gaan ordenen en mijn vrienden wellicht moet verblijden met een nieuwsbrief. Zouden ze dat willen? Tinus vindt dat nu nog veel te vroeg, maar ik kan niet wachten om iedereen te vertellen waar we mee bezig zijn. En dat maart 2020 best al snel is, hoor. Echt waar.

Delen mag! Graag zelfs.