Er ligt toch maar mooi ruim twee duizend euro op tafel!

Nicole Pluim illustratie oorlogje spelen

Ik leg de illustraties naast elkaar op de tafel en ben onder de indruk. Hier liggen 14 illustraties. Met de illustratie die al bij de uitgever ligt voor de omslag, komen we op een totaal van 15 prachtige pentekeningen. Dat is een ‘straatwaarde’ van € 2.250, want voor één illustratie wordt al gauw € 150,- betaald. Zoveel geld heb ik nog niet eerder op tafel zien liggen.

Martinus de Kam en ik hebben vandaag weer ons wekelijks samenzijn met een lekker bakkie cappuccino. Tinus heeft de volgorde van de 25 verhalen opnieuw aangepast en nu is de vraag of de bijbehorende illustraties evenredig verdeeld zijn over het boek. De tafel ligt vol en het ziet er prachtig uit. Bij sommige verhalen zijn twee inkttekeningen gemaakt. Samen kiezen we de meest passende illustratie. De tekeningen die niet zijn gekozen, kan ik hier laten zien. Ik verheug me op het moment dat het boek uitkomt en we alle illustraties kunnen tonen. Want ze zijn prachtig geworden.

Over één tekening ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik dacht dat Tinus een perfectionist was, maar ik kan er zelf ook wat van. Die ene tekening ga ik echt nog even aanpassen. Ik merk wel dat ik moe ben en behoefte heb aan rust. Het maken van een pentekening kost veel concentratie en inzet. Vanmiddag even rustig aan en dan morgen weer verder, want ik geniet van het resultaat.

Delen mag! Graag zelfs.