Expositie BEELDSPRAAK 3 t/m 28 maart in de bblthk Wageningen

Nicole Pluim en Martinus de Kam expositie en boekbespreking

In dit bericht lees je over onze gezamenlijke expositie BEELDSPRAAK die de hele maand maart te zien is in de bblthk. We presenteren inkttekeningen van Nicole Pluim en gedichten van Martinus de Kam (Tinus). 


Van gedicht naar tekening
Met de inkttekeningen heb ik gedichten van Tinus willen uitdrukken in beelden. Zijn woorden roepen gevoelens bij mij op, die ik op papier weergeef in beeld en sfeer. Daarbij maak ik gebruik van bestaande of zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen die ik bewerk en samenvoeg tot een nieuwe presentatie. 


Oost Indische inkt
Het is voor mij een zoektocht in een nieuwe wereld geweest. En dat is niet alleen omdat Oost Indische inkt nieuw voor mij is (een inktstreek die is gezet, is hardnekkig en nauwelijks te verwijderen), maar vooral omdat ik mij voortdurend afvraag, hoe ik mijn persoonlijke associaties kan verbeelden en tegelijkertijd de woorden van Tinus met respect handhaven.


Neem de tijd
Een mooi gedicht van Tinus is O.V.T. wat staat voor onvoltooid verleden tijd. Het gedicht is gemaakt naar aanleiding van het 750 jarig bestaan van de gemeente Wageningen en heeft lange tijd aan de gevel van de bblthk gepronkt. Tinus vertelde mij dat hij dit gedicht in een kwartier heeft gemaakt. Maar zo vlot gaat het zelden. Meestal is het een proces van herlezen, herschrijven, schrappen en toevoegen. 


De tekeningen in Oost Indische inkt zijn te koop. Ze zijn gemaakt op velijnpapier 160 g/m2, gelijmd op een vlakke ondergrond en zitten in een passe partout van zuurvrij karton. Het geheel is in een eenvoudige lijst gezet. Het formaat van de tekeningen inclusief lijst is 30 x 40 (€ 85,-). Twee werken zijn er al verkocht! Heb je ook interesse, neem dan alvast een kijkje naar de overige inkttekeningen.


Tijdens de expositie van 3 t/m 28 maart ben ik aanwezig
op vrijdag van 19.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 15.00 – 16.00 uur. 


BEELDSPRAAK 

3 t/m 28 maart 2020

Expositie
Inkttekeningen van Nicole Pluim
Gedichten van Martinus de Kam
In de bblthk, eerste verdieping

BOEKPRESENTATIE

21 maart 2020 om 15.00 uur

De rollator van mevrouw Bloem 
Verhalenbundel van Martinus de Kam
met illustraties van Nicole Pluim 
In de bblthk in Wageningen


Delen mag! Graag zelfs.