Pluim, Pedersen en Fokke winnen Culturele Ronde van Wageningen

Winnaar Culturele Ronde Wageningen 2024 is Nicole Pluim

Nicole Pluim, Birgit Pedersen en Theo Fokke zijn in de prijzen gevallen bij de twintigste editie van de Culturele Ronde van Wageningen.

Het bericht is ook te lezen op de website van De Gelderlander – Eric Wijnacker

De 53 deelnemende Wageningse kunstenaars telden in totaal ruim 12.000 bezoekers bij hun exposities thuis of op andere locaties. Ze hielden open huis op 6 en 7 april, vrijdag werden de prijzen uitgereikt in de bblthk.

Winnaar van de juryprijs werd Nicole Pluim, die veel enthousiaste reacties kreeg voor haar drukbezochte expositie in Eetcafé De Tijd. Veel van haar werk blijft daar ook hangen. Haar soms impressionistisch ogende schilderijen en tekeningen stellen Wageningen en de Wageningers centraal, ze werkt veel vanaf terrasjes in de stad. Ze is de opvolger van Thea Vos, die in 2022 de tweejaarlijkse prijs ontving.

Publieksprijs en Oeuvreprijs

Winnaar van de Publieksprijs werd Theo Fokke. Hij ontving de meeste stemmen van de bezoekers, die kwamen kijken naar zijn beeldhouwwerken in zijn tuin langs de stadsgracht aan de Dijkstraat. Fokke werd de opvolger van Henny van der Linden-van Hoogdalem. De jury reikte de Oeuvreprijs uit aan Birgit Pedersen, die na vele deelnames voor de laatste keer deelnam aan de Culturele Ronde en veel schilderijen verkocht tijdens haar expositie in De Vaas in Nieuw Kortenoord. De vorige keer won Henk van Ruitenbeek de Oeuvreprijs. Aanmoedigingsprijzen waren er voor schilderes Marina Stravakaki en dichter-verteller David de Winter.

De volgende Culturele Ronde van Wageningen is in april 2026. Dan echter zonder voorzitter Laura van den Boogaard en penningmeester Elisabeth Zaayer, die na jaren bestuurswerk afscheid nemen.

Remco en Brigitte van Café de Tijd met Nicole - Culturele Ronde 2024 in Wageningen
(vlnr) Remco en Brigitte van Café de Tijd, en Nicole
Delen mag! Graag zelfs.