Social Media, er valt nog veel te leren

Achter de PC is Nicole Pluim bezig zich in te lezen in social media

Social media, hoe werkt dat allemaal?

Ik ben hard bezig als 61-jarige up-to-date te blijven en dat is helemaal nog niet zo eenvoudig! Dus ik struin Youtube af voor een ‘beginnerscursus’ en lees op blogs over het gebruik van hashtags en Instagram Stories. Ik doe mijn best om Instagram op de PC te gebruiken, maar dan zijn niet alle functies beschikbaar. Mijn dochter adviseert mij om de gsm te pakken, maar helaas is mijn gsm vrij klein. De tablet ligt weer aan de oplader. Waarschijnlijk moet ik die gaan gebruiken, hoewel ik daar nog niet echt op thuis ben. Er valt nog veel te leren.

Instagram

Op het Youtube-kanaal van Esther Jacobs lees ik over ‘Instagram voor beginners‘. Esther is een enthousiaste meid die geen problemen ziet, maar in oplossingen denkt. Dat past goed bij mij, daar hou ik van. Op een eenvoudige manier legt ze in korte tijd uit hoe Instagram werkt en hoe je een foto en een berichtje kunt plaatsen. Piece of cake!

Hashtags

Om op Instagram gevonden te worden, maak je gebruik van Hashtags en dat legt de vriendin van mijn zoon mij haarfijn uit. Kies een onderwerp waar je op Instagram over wilt vertellen – bij mij is dat het project dat ik met Martinus de Kam heb bij het uitgeven van zijn boek met verhalen en de illustraties die ik daarvoor maak. Kies drie sub-thema’s waar je mee bezig wilt zijn. Door hier over na te denken, kies je tegelijkertijd je strategie. Ook hierover heb ik op het World Wide Web informatie gevonden. Dit keer van Maaike Gulden die dezelfde titel kiest als Esther, maar met een zakelijke aanvulling: ‘Instagram voor beginners, hoe zet je het zakelijk in?

De sub-thema’s heb ik nog niet helemaal vastgesteld, maar het zou iets kunnen zijn als: (1) het bereiken van mijn doelgroep; (2) de illustraties en het contact met de uitgever; (3) de samenwerking met Tinus.

Bepaal voor het hoofdthema een vijftal hashtags, en voeg daar per thema drie unieke hashtags aan toe. Om te bepalen welke hashtags zinvol zijn, zoek je op Instagram vergelijkbare personen.

Twitter

In één moeite door heb ik ook mijn account op Twitter maar weer actief gemaakt. Hierop plaats ik korte berichtjes.

Facebook

Op Facebook maak ik een nieuwe pagina aan met als titel Met illustraties van Nicole Pluim. De vraag is: Hoe vaak post ik een bericht. Daar heb ik nog geen antwoord op, dus die vraag zoeken we op.

Volgers

En ook de vraag, hoe ik volgers krijg op mijn Instagram-account, mijn Facebook-pagina en op mijn Twitter-berichten is nog een groot vraagteken. Ook die vraag zoeken we op. 

Wordt vervolgd!

Delen mag! Graag zelfs.