Tweede druk Nehalennia

Nicole Pluim Aquarel Illustratie Cover Nehalennia Martinus de Kam

De Steen van Freio

Er komt een tweede druk van ‘De Steen van Freio‘ van Martinus de Kam. Voor deze tweede druk heeft Nicole Pluim de illustratie van de cover geschilderd in aquarel.

Dit spannende boek bestaat uit twee delen: Nehalennia, het laatste offer, wat zich afspeelt in het jaar 275 na Christus èn De Gelofte, wat zich op dezelfde locatie afspeelt, maar dan in 1995.

Nehalennia, het laatste offer

Het jaar 275 na Christus. Freio moet voor de boerderij van zijn ouders zorgen en zijn familie beschermen tegen de barbaarse aanvallen van Frankische plunderaars. Freio’s vader Paluso is met een schip naar Britannia vertrokken. De godin NEHALENNIA is de enige die hem veilig thuis kan brengen. Om haar gunstig te stemmen moet Freio een offersteen aanbieden, maar voor de zoon van een arme boer is dat onmogelijk. Hij sluit vriendschap met Iden. Waar komt dat mysterieuze meisje vandaan en wat is er gebeurd waardoor ze niet wil spreken? Kan zij Freio helpen om de offersteen te bemachtigen? Het is het herfst. Het water van de Scaldis wordt opgezweept en er zijn geen dijken…

De gelofte

1995. Zelfde locatie. Freek van Oosten heeft een grote droom: archeoloog worden. Op de boerderij van zijn ouders bewaart hij zijn verzameling oude voorwerpen. Als het kostbaarste stuk uit zijn collectie wordt gestolen, begint een fanatieke zoektocht. Freek krijgt steun van een doortastende bondgenote: Jippe. Hun speurtocht leidt hen naar een vervallen boerderij. Daar doen ze een verbijsterende ontdekking. 1700 jaar nadat haar tempel in de golven verdween, lijkt NEHALENNIA nog steeds springlevend. Of speelt zich in die oude boerderij een ander drama af? En is de offersteen wel het belangrijkste waarnaar Freek en Jippe op zoek zijn?

Martinus de Kam heeft de geschiedenis van de ondergang van de tempel van Nehalennia, en zijn wonderbaarlijke herontdekking zeventien eeuwen later, verwerkt tot één avontuurlijk verhaal.

Nicole Pluim heeft de sfeer van het verhaal in de cover op een prachtige wijze weergegeven.

Meer boeken van Martinus de Kam

Delen mag! Graag zelfs.