Wat vindt de uitgever van mijn illustratie?

Martinus de Kam en Nicole Pluim brengen een toost uit op het ondertekenen van het contract bij Uitgeverij Gopher

Vol spanning wachtte ik op de terugkomst van Tinus uit Harderwijk waar hij het contract met Uitgeverij Gopher had ondertekend. Ik was benieuwd wat de uitgever van mijn illustraties zou vinden en of hij er wat mee kon. In de app liet Tinus niks los, behalve dat het contract was ondertekend. Daarom haalde ik een klein flesje met bubbels en een plof-kurk bij de slijterij, zodat we hierop konden proosten.

Uitgeverij Gopher  vond mijn illustraties prima geschikt voor het boek. De directeur stelde zelfs voor dat ik ook de cover zou maken. Nou, daar was ik wel blij mee, maar het maakte me ook erg nerveus, want ik had allerlei vragen waar Tinus nog geen antwoord op had.

Ik had vragen als: Hoe kon ik de illustraties aanleveren? Wilde de uitgever ze in hard copy hebben of digitaal? Hoe groot moesten de illustraties zijn en wat waren de verhoudingen van hoogte en breedte? Was het papier waarop ik de illustraties had gemaakt geschikt, want het was geen spierwit papier? Allemaal onduidelijkheden en onzekerheden waar ik niet zo van hou. Het komt goed, zei Tinus. We hebben alle tijd om dat uit te zoeken.

Delen mag! Graag zelfs.