Webdesign

Ik maak websites voor mensen en organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. Liefst in Wageningen of directe omgeving.

Voor het bouwen van een website gebruik ik WordPress. Dat is een programma waarmee je op een relatief eenvoudige manier websites kunt bouwen, maar ook kunt onderhouden. Dat betekent dat als de website klaar is, je zelf berichten of nieuws kan plaatsen op je website. Als je dat wilt natuurlijk. Ik geef uitleg over het gebruik en ben bereikbaar voor vragen.

Webdesign door Nicole Pluim

Portfolio

Onderstaande websites heb ik helpen opzetten en vormgeven. Veel eigenaars onderhouden de website daarna zelf; wel of niet met hulp.

Wanneer is een website goed?

Een website moet niet alleen technisch goed in elkaar zitten, hij moet ook visueel aantrekkelijk zijn. De eerste indruk is immers belangrijk. Daarbij moet de tekst duidelijk zijn. Korte zinnen helpen daarbij, evenals veel witruimte. De meeste bezoekers lezen vluchtig en je wilt ervoor zorgen dat hij of zij op je website blijft.

Ik geeft advies over de vormgeving van je website en kan helpen bij het redigeren van aangeleverde tekst.

Een vindbare website

Het vindbaar máken van je website doe ik aan het begin door ervoor te zorgen dat je website gevonden wordt door zoekmachines. Maar het vindbaar hóuden van je website is een continu proces. Kies voor elke pagina een ander zoekwoord, verbind je pagina’s met een link, maak je website overzichtelijk voor bezoekers, maak gebruik van de manier waarop tekst over je pagina op google verschijnt, en deel je pagina en berichten op social media.

Deze tips zijn allemaal relatief eenvoudig op te volgen en daarbij kan ik je helpen en adviseren.

Wat doen we bij de eerste afspraak?

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we jouw wensen en verwachtingen, maar ook de mogelijkheden. En als we het allebei zien zitten, gaan we aan de slag! 

Een eerste afspraak is geheel vrijblijvend.

De website is klaar. En wat nu?

Wanneer de website klaar is, gaat hij online. De zoekmachines hebben je website dan nog niet direct gevonden, maar dat gaat wel gebeuren. Je moet nu zorgen dat je website actueel blijft. Bijvoorbeeld door het schrijven van berichten, en ook daarbij kan ik je ondersteunen.

Meer weten?

Delen mag! Graag zelfs.